Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suklaakuorrutettu suklaatorttu

Julkaistu 21.02.2013 15:12

Tämä on erittäin helposti valmistuva, mutta klassinen suklaatorttu. Tumma suklaa antaa sille luonnetta. Tarjoile jälkiruokana tai kahvin kera. Kermavaahto on hyvä lisuke.

12 palaan

  • 150 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl jauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Kuorrute

  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa, anna jäähtyä hieman. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Lisää yksi muna kerrallaan. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Sekoita viimeiseksi mukaan jäähtynyt suklaa.

2. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 35 minuuttia. Anna tortun jäähtyä täysin ennen kuin levität päälle kuorrutuksen.

3. Kuorrutus: Sulata suklaa, anna jäähtyä hieman. Lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita. Levitä kuorrutus kakulle.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaatorttu