Suklaakuorrutettu suklaatorttu
Tämä on erittäin helposti valmistuva, mutta klassinen suklaatorttu. Tumma suklaa antaa sille luonnetta. Tarjoile jälkiruokana tai kahvin kera. Kermavaahto on hyvä lisuke.
12 palaan
- 150 g tummaa suklaata
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl jauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Kuorrute
- 100 g tummaa suklaata
- 1 rkl voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa, anna jäähtyä hieman. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Lisää yksi muna kerrallaan. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Sekoita viimeiseksi mukaan jäähtynyt suklaa.
2. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 35 minuuttia. Anna tortun jäähtyä täysin ennen kuin levität päälle kuorrutuksen.
3. Kuorrutus: Sulata suklaa, anna jäähtyä hieman. Lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita. Levitä kuorrutus kakulle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa