Talon suklaatorttu
Tämä on maukas ja yksinkertainen torttu, joka vain paranee jos se saa maustua päivän tai pari kakkupurkissa. Tarjoile sellaisenaan tai kevyesti vatkatun kerman kera.
Kuudelle-kahdeksalle
- 3 munankeltuaista
- 1 dl kidesokeria
- 100 g kilosuklaata
- 75 g voita
- 1 dl jauhettua mantelia
- 4 rkl perunajauhoja
- 3 munanvalkuaista
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pieni kakkuvuoka.
2. Sulata suklaa ja voi kattilassa erittäin miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä hieman.
3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Lisää jäähtynyt voisula-suklaa ja lisää sitten mantelijauhe ja perunajauhot.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, kääntele varovaisesti mukaan taikinaan.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 25-30 minuuttia tai kunnes se tuntuu kypsältä, kun kokeilet sitä tikulla.
6. Jos aiot pakastaa kakun, koristele se vasta myöhemmin tarjoillessasi. Sulata muutoin hieman suklaata miedolla lämmöllä ja norota kakun päälle. Ripottele päälle hieman hillottua appelsiininkuorta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa