Talon suklaatorttu
Tämä on maukas ja yksinkertainen torttu, joka vain paranee jos se saa maustua päivän tai pari kakkupurkissa. Tarjoile sellaisenaan tai kevyesti vatkatun kerman kera.
Kuudelle-kahdeksalle
- 3 munankeltuaista
- 1 dl kidesokeria
- 100 g kilosuklaata
- 75 g voita
- 1 dl jauhettua mantelia
- 4 rkl perunajauhoja
- 3 munanvalkuaista
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pieni kakkuvuoka.
2. Sulata suklaa ja voi kattilassa erittäin miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä hieman.
3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Lisää jäähtynyt voisula-suklaa ja lisää sitten mantelijauhe ja perunajauhot.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, kääntele varovaisesti mukaan taikinaan.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 25-30 minuuttia tai kunnes se tuntuu kypsältä, kun kokeilet sitä tikulla.
6. Jos aiot pakastaa kakun, koristele se vasta myöhemmin tarjoillessasi. Sulata muutoin hieman suklaata miedolla lämmöllä ja norota kakun päälle. Ripottele päälle hieman hillottua appelsiininkuorta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi