Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Talon suklaatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on maukas ja yksinkertainen torttu, joka vain paranee jos se saa maustua päivän tai pari kakkupurkissa. Tarjoile sellaisenaan tai kevyesti vatkatun kerman kera.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 3 munankeltuaista
  • 1 dl kidesokeria
  • 100 g kilosuklaata
  • 75 g voita
  • 1 dl jauhettua mantelia
  • 4 rkl perunajauhoja
  • 3 munanvalkuaista

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pieni kakkuvuoka.

2. Sulata suklaa ja voi kattilassa erittäin miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä hieman.

3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Lisää jäähtynyt voisula-suklaa ja lisää sitten mantelijauhe ja perunajauhot.

4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, kääntele varovaisesti mukaan taikinaan.

5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 25-30 minuuttia tai kunnes se tuntuu kypsältä, kun kokeilet sitä tikulla.

6. Jos aiot pakastaa kakun, koristele se vasta myöhemmin tarjoillessasi. Sulata muutoin hieman suklaata miedolla lämmöllä ja norota kakun päälle. Ripottele päälle hieman hillottua appelsiininkuorta.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaatorttu