Suklaatorttu vadelmacoulin kera
Mahtava suklaatorttu on täydellinen lopetus maukkaalle päivälliselle. Tarjoile torttu lämpimien, muussattujen vadelmien, niin kutsutun coulin kanssa. Mausta vadelmat tomusokerilla. Koristele kermavaahdolla ja tuoreilla hedelmillä.
12 palaan
- 150 g tummaa suklaata
- 150 g voita
- 2 dl kidesokeria
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Kuorrutus
- 100 g tummaa suklaata
- 1 rkl voita
Vadelmacouli
- 6 dl kuumia, muussattuja vadelmia
- hieman tomusokeria
Tarjoiluun
- 3 dl kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa ja anna jäähtyä hieman. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi, lisää munat yksi kerrallaan. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan, lisää lopuksi jäähtynyt suklaa.
2. Täytä voideltu ja jauhotettu vuoka taikinalla, paista n. 35 minuuttia. Anna tortun jäähtyä täysin ennen kuorrutusta.
3. Kuorrutus: Sulata suklaa, anna jäähtyä hieman. Lisää huoneenlämpöinen voi ja levitä kuorrutus kakun päälle.
4. Sihtaa halutessasi kakun päälle kaakaojauhetta ennen tarjoilua. Koristele kermavaahdolla. Tarjoile vadelmacoulin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"