Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suklaatorttu vadelmacoulin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mahtava suklaatorttu on täydellinen lopetus maukkaalle päivälliselle. Tarjoile torttu lämpimien, muussattujen vadelmien, niin kutsutun coulin kanssa. Mausta vadelmat tomusokerilla. Koristele kermavaahdolla ja tuoreilla hedelmillä.

12 palaan

  • 150 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 2 dl kidesokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Kuorrutus

  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 rkl voita

Vadelmacouli

  • 6 dl kuumia, muussattuja vadelmia
  • hieman tomusokeria

Tarjoiluun

  • 3 dl kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa ja anna jäähtyä hieman. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi, lisää munat yksi kerrallaan. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan, lisää lopuksi jäähtynyt suklaa.

2. Täytä voideltu ja jauhotettu vuoka taikinalla, paista n. 35 minuuttia. Anna tortun jäähtyä täysin ennen kuorrutusta.

3. Kuorrutus: Sulata suklaa, anna jäähtyä hieman. Lisää huoneenlämpöinen voi ja levitä kuorrutus kakun päälle.

4. Sihtaa halutessasi kakun päälle kaakaojauhetta ennen tarjoilua. Koristele kermavaahdolla. Tarjoile vadelmacoulin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaatorttu