Suklaatryffelit
Suklaatryffeleitä varten valmistat niin kutsutun ganachen, suklaatryffelitaikinan. Sillä voidaan täyttää konvehteja, mutta massaa voi myös pyöritellä tomusokerissa tai kaakaojauheessa tryffeleiksi tai ganacheiksi. Jos haluat valkoisia tryffeleitä, käytä valkosuklaata.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 100 g tummaa suklaata, kaakaopitoisuus 70 %
- 50 g voita
- ½ dl kermaa
- 1 tl raastettua appelsiininkuorta
- 2 tl kaakaojauhetta
- 2 rkl rommia (tai viskiä tai likööriä)
Koristeluun
- kaakaojauhetta
Valmistusohje
1. Sulata suklaa ja voi. Ota kattila liedeltä ja sekoita mukaan kerma, appelsiininkuori ja kaakaojauhe. Mausta viinalla.
2. Anna jäähtyä ja laita kylmään, suklaamassan tulee olla kunnolla kylmä.
3. Muotoile tryffeleitä lusikalla jonka kastat kuumaan veteen. Pyörittele tryffelit kaakaojauheessa, laita viileään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka