Suklaatryffelit

Suklaatryffeleitä varten valmistat niin kutsutun ganachen, suklaatryffelitaikinan. Sillä voidaan täyttää konvehteja, mutta massaa voi myös pyöritellä tomusokerissa tai kaakaojauheessa tryffeleiksi tai ganacheiksi. Jos haluat valkoisia tryffeleitä, käytä valkosuklaata.

Neljälle

  • 100 g tummaa suklaata, kaakaopitoisuus 70 %
  • 50 g voita
  • ½ dl kermaa
  • 1 tl raastettua appelsiininkuorta
  • 2 tl kaakaojauhetta
  • 2 rkl rommia (tai viskiä tai likööriä)

Koristeluun

  • kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Sulata suklaa ja voi. Ota kattila liedeltä ja sekoita mukaan kerma, appelsiininkuori ja kaakaojauhe. Mausta viinalla.

2. Anna jäähtyä ja laita kylmään, suklaamassan tulee olla kunnolla kylmä.

3. Muotoile tryffeleitä lusikalla jonka kastat kuumaan veteen. Pyörittele tryffelit kaakaojauheessa, laita viileään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!