Appelsiinitryffelit
Tryffelit maistuvat aina maukkailta kahvikupillisen kera. Nämä tryffelit maistuvat appelsiinilta. Ne sisältävät likööriä, eikä niitä siis pidä tarjoilla lapsille. Jos haluat tarjoilusta erityisen kauniin, voit asetella tryffelit pieniin vuokiin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Noin 40 tryffeliin
- 300 g rouhittua tummaa suklaata
- 1 ½ dl kuohukermaa
- ¾ dl appelsiinilikööriä
- 1 appelsiinin hienosti raastettu kuori (vain ohut, oranssi osa)
- kaakaojauhetta tryffeleiden kierittelyyn
Lisäksi tarvitset
- kertakäyttökäsineet
Valmistusohje
1. Kuumenna vettä kattilassa. Laita suklaa kulhoon, kulho kattilan päälle ja sulata suklaa vesihauteessa. Älä anna veden kiehua, muuten suklaasta saattaa tulla rakeista.
2. Kuumenna kerma kiehuvaksi. Anna jäähtyä hieman ja sekoita siihen sula suklaa. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää appelsiinilikööri ja raastettu appelsiininkuori. Peitä kulho voipaperilla ja anna seistä kylmässä kunnes massa on jähmettynyt niin että sitä voi muotoilla.
3. Laita päälle kertakäyttökäsineet ja pyörittele tryffelimassasta palloja. Kierittele tryffelit kaakaojauheessa. Anna niiden jähmettyä kokonaan jääkaapissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku