Suklaafondant

Suklaafondant on jokaisen herkkusuun unelma.

Ainekset

  • 50 g suolatonta voita sekä lisää pehmenneenä voiteluun
  • 2 tl kaakaojauhetta jauhotukseen sekä lisää tarjolle panoa varten
  • 50 g hyvälaatuista kitkerää tummaa suklaata (kaakaoprosentti vähintään 70 %), paloina
  • 1 kookas kananmuna
  • 1 kookas keltuainen
  • vajaa 3/4 dl erikoishienoa sokeria
  • 2 rkl Tia Maria -likööriä
  • 3/4 dl sihdattuja vehnäjauhoja
  • ranskankermaa tai vaniljajäätelöä (190) tarjoiltavaksi

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 160 °C:een. Voitele neljä 7,5 cm:n annosvuokaa (mieluiten tarttumattomia) ja laita ne jääkaappiin noin 10 minuutiksi, jotta voi kiinteytyy.

2. Voitele vuoat uudestaan ja jauhota ne runsaalla kaakaojauheella. Laita vuoat jääkaappiin fondant-seoksen teon ajaksi.

3. Kuumenna kattilassa vettä, pidä kattilan yläpuolella pientä kulhoa ja sulata suklaa ja voi kulhossa. Sammuta lämpö ja sekoita sileäksi.

4. Vatkaa sähkövatkaimella muna, lisäkeltuainen ja sokeri sekaisin vaaleaksi ja sakeaksi massaksi ja kääntele suklaaseos mukaan. Kääntele mukaan likööri ja sen jälkeen jauho.

5. Jaa suklaaseos tasaisesti annosvuokiin ja kypsennä uunissa 12 minuuttia.

6. Kuljeta veitsenterää kunkin annosvuoan sisäreunaa pitkin ja kippaa suklaafondantit lämmitetyille lautasille. Voit myös tarjota ne annosvuoissa. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja tarjoile heti ranskankerman tai kauhallisen vaniljajäätelöä kanssa.

Resepti on kirjasta Gordon Ramsayn parhaat. (Readme.fi 2012)

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.