Suppilovahvero-riistapiiras
Syksyllä maistuu mehevä piirakka! Ruistaikina sopii täydellisesti sekä sienien että riistan makuun.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- Piirakkavuoka halkaisijaltaan noin 28–30 cm, noin 15:lle hengelle.
Pohja
- 1 paketti Myllyn Paras ruistaikinaa (500 g)
Täyte
- 1–1½ l suppilovahveroita
- noin 150 g jauhettua/palvattua riistalihaa tai savuporoa tms. leikkelettä ohuina suikaleina
- 2 sipulia
- 1–2 dl puolukoita tai karpaloita
- 200 g kevyt polar- tai mozzarella-juustoraastetta
- 1 ruokakerma (2 dl, 5–11 prosenttia rasvaa)
- 1 rkl persiljaa
- 1 tl kirveliä
- ½ tl paprikajauhetta
- 1/3 tl hienonnettua viherpippuria
- 3 munaa
Valmistusohje
Ota taikina sulamaan. Pohjan sulaessa, paista pannulla sienet, liha suikaleina tai jauhettuna sekä sipuli. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon muut täytteen ainekset.
Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.
Kaada täyte päälle. Paista 225–asteisen uunin alimmalla tasolla puolisen tuntia, kunnes piiras on kauniin värinen ja hyytynyt.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka