Tähtipuu – piparijoulukalenteri
Tästä joulukalenterista saa syödä joka päivä yhden piparin! Piparit voi laittaa esim. kuusen malliin keppiin, leivo isompia pipareita alle ja muista tehdä jokaiseen keskelle reikä ennen paistamista.
- Ruokavalio: Laktoositon
24 kpl
- 1 pkt laktoositonta piparkakkutaikinaa,
- margariini (500 g)
- TAI 1 pkt perinteistä piparkakkutaikinaa, voi (500 g)
- 3 dl tomusokeria
- 3 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Levitä taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. Kauli taikinalevyt noin 3–4 mm:n vahvuisiksi levyiksi. Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle.
Painele erikokoisilla tähtimuoteilla (paras olisi sarja näitä) kuvioita taikinaan ja nosta ne lastalla paistopellille leivinpaperin päälle. Voit leikata piparit myös terävällä veitsellä. Tee kaikkiin puuksi tuleviin pipareihin keskelle riittävän iso reikä.
Paista uunin keskitasolla n. 200 asteessa noin 5–7 min. Piparit palavat helposti. Ole tarkkana.
Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrutus. Laita sitä leivinpaperista tehtyyn paperitötteröpursottimeen ja koristele piparit kalenterinumeroin 1–24. Voit myös käyttää valmista tuubeissa myytävää sokerivesikuorrutetta. Anna koristelun kuivua. Laita tähtipiparit puuksi keppiin. Näin saat joulukalenterin.
VINKKI: Voit tehdä kalenterin myös roikkumaan ikkunaan. Katso ikkunapiparien ohje. Tee silloin pienet reiät narua varten pipareiden yläosaan. Tällöin voi käyttää eri muotoja eri päiviin.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa