Mainos

Joulun Sydän-ikkunapiparit

Joulun tunnelmaan pääset leipomalla herkullisia ikkunapipareita!

n. 30 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikina (500 g), margariini
  • tai 1 pkt Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikina(500 g), voi
  • tai ½ annosta omaa piparkakkutaikinaa

Ikkunoiksi

  • 1 pss Hedelmäaakkosia tai värillisiä Ässämix-hedelmäkarkkeja

Valmistusohje

Ikkunaan voi leipoa myös syötäviä koristeita. Tee jokaiseen pipariin pienellä muotilla tai veitsellä reikä, siis ”ikkuna”. Laita paistettavaksi sopiva karkki ikkunaruuduksi, esim. Fazerin Ässämix sopii tähän.

Tee lisäksi pipariin pikkuinen reikä yläreunaan, esim. sukkapuikolla tai jollain tikulla. Paista piparit reikien teon ja karkin asettamisen jälkeen varovasti palamista välttäen

Käytä valmista piparitaikinaa tai tee taikina itse, alla paljon kyselty munaton pipariohje!

Levitä taikinalevyt erilleen ja anna niiden sulaa huoneenlämmössä 15-30 min tai valmista piparitaikina itse. Kauli taikina n. 2 mm:n paksuisiksi levyiksi.

Ota taikinasta muotilla pipareita ja nosta ne lastalla leivinpaperin päälle. Tee jokaiseen pipariin pieni aukko, joka on juuri sopiva hedelmäkarkille. Laita yksi karkki jokaiseen aukkoon.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 5-7 min. Ole tarkkana, sillä piparit palavat helposti.

Huom! Ohjeessa mainitut hedelmäkarkit kestävät paistamisen. Jos käytät muita karkkeja, tee koepaisto.

VINKKI: Jos haluat ripustettavia pipareita, tee pipareiden yläreunaan reikä ennen paistamista tai paina kuumien pipareiden yläreunaan reikä tikulla heti, kun olet ottanut ne uunista.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!