Joulun Sydän-ikkunapiparit
Joulun tunnelmaan pääset leipomalla herkullisia ikkunapipareita!
n. 30 kpl
- 1 pkt Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikina (500 g), margariini
- tai 1 pkt Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikina(500 g), voi
- tai ½ annosta omaa piparkakkutaikinaa
Ikkunoiksi
- 1 pss Hedelmäaakkosia tai värillisiä Ässämix-hedelmäkarkkeja
Valmistusohje
Ikkunaan voi leipoa myös syötäviä koristeita. Tee jokaiseen pipariin pienellä muotilla tai veitsellä reikä, siis ”ikkuna”. Laita paistettavaksi sopiva karkki ikkunaruuduksi, esim. Fazerin Ässämix sopii tähän.
Tee lisäksi pipariin pikkuinen reikä yläreunaan, esim. sukkapuikolla tai jollain tikulla. Paista piparit reikien teon ja karkin asettamisen jälkeen varovasti palamista välttäen
Käytä valmista piparitaikinaa tai tee taikina itse, alla paljon kyselty munaton pipariohje!
Levitä taikinalevyt erilleen ja anna niiden sulaa huoneenlämmössä 15-30 min tai valmista piparitaikina itse. Kauli taikina n. 2 mm:n paksuisiksi levyiksi.
Ota taikinasta muotilla pipareita ja nosta ne lastalla leivinpaperin päälle. Tee jokaiseen pipariin pieni aukko, joka on juuri sopiva hedelmäkarkille. Laita yksi karkki jokaiseen aukkoon.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 5-7 min. Ole tarkkana, sillä piparit palavat helposti.
Huom! Ohjeessa mainitut hedelmäkarkit kestävät paistamisen. Jos käytät muita karkkeja, tee koepaisto.
VINKKI: Jos haluat ripustettavia pipareita, tee pipareiden yläreunaan reikä ennen paistamista tai paina kuumien pipareiden yläreunaan reikä tikulla heti, kun olet ottanut ne uunista.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku