Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Parhaat Joulutortut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nyt leivotaan joulutorttuja! Perinteisesti torttuihin laitetaan täytteeksi luumumarmeladia, mutta myös muita paistonkestäviä marmeladeja kannattaa kokeilla. Mikäli käytät torttutaikinalevyjä, kaaviloi niitä 1/3 pidemmiksi, että saat yhdestä levystä 3 kpl neliöitä.

10 kpl

  • 1 pkt torttutaikinalevyjä (500 g) tai 1 pkt voitaikinalevyjä (500 g)

Täyte

  • 200 g paistonkestävää luumuhilloa/-marmeladia
  • (+ piparkakkumaustetta)

Päälle

  • tomusokeria

Valmistusohje

Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia. Leikkaa levyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun. Laita lusikallinen paistonkestävää hilloa/marmeladia tortun keskelle, voit halutessasi maustaa sen piparkakkumausteella.

Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia. Sihtaa päälle hieman tomusokeria. Tortut ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.

Tuoreimmat aiheesta

Torttu