Mainos

Parhaat Joulutortut

Nyt leivotaan joulutorttuja! Perinteisesti torttuihin laitetaan täytteeksi luumumarmeladia, mutta myös muita paistonkestäviä marmeladeja kannattaa kokeilla. Mikäli käytät torttutaikinalevyjä, kaaviloi niitä 1/3 pidemmiksi, että saat yhdestä levystä 3 kpl neliöitä.

10 kpl

  • 1 pkt torttutaikinalevyjä (500 g) tai 1 pkt voitaikinalevyjä (500 g)

Täyte

  • 200 g paistonkestävää luumuhilloa/-marmeladia
  • (+ piparkakkumaustetta)

Päälle

  • tomusokeria

Valmistusohje

Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia. Leikkaa levyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun. Laita lusikallinen paistonkestävää hilloa/marmeladia tortun keskelle, voit halutessasi maustaa sen piparkakkumausteella.

Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia. Sihtaa päälle hieman tomusokeria. Tortut ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.