Kirsikkamuropiirakka
Tätä herkullista kirsikkapiirakkaa voi tarjota vaikka viikonlopun vieraille. Kirsikkamurupiirakkaa tulee yhdellä reseptillä noin 10-12 annosta.
Pohja
- 4 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
- ½ dl Myllyn Paras Kuitupitoista Kauralesettä
- 2 tl leivinjauhetta
- 100 g voita tai margariinia
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl maitoa
Täyte
- 1 l kirsikoita
- 3/4 dl sokeria
- 2 rkl kirsikkalikööriä
- 3 rkl perunajauhoja
Pinnalle
- 50 g pehmeää voita
- 3/4 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
Valmistusohje
Sekoita keskenään kuivat aineet. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen vuorotellen maito, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja voisula. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina tasaisesti voidellun, noin 24 cm halkaisijaltaan olevan piirakkavuoan pohjalle. Puhdista kirsikat ja poista kivet esimerkiksi kirsikankivenpoistajalla. Sekoita joukkoon sokeri, likööri ja perunajauhot. Levitä kirsikat taikinan päälle.
Nypi kulhossa pehmeä voi, sokeri ja vehnäjauhot. Kaada muruseos kirsikoiden päälle. Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin alatasossa noin 35-40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja vetäytyä kunnolla ennen tarjoamista. Tarjoa vaniljajäätelön tai löysäksi vatkatun kermavaahdon kera.
Vinkki: perunajauhojen tilalle sopii hyvin vaalea Myllyn Paras Kastike suuruste, joka on helppo ripotella kirsikoiden joukkoon paakkuuntumatta
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"