Mainos

Kirsikkamuropiirakka

Tätä herkullista kirsikkapiirakkaa voi tarjota vaikka viikonlopun vieraille. Kirsikkamurupiirakkaa tulee yhdellä reseptillä noin 10-12 annosta.

Pohja

  • 4 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • ½ dl Myllyn Paras Kuitupitoista Kauralesettä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl maitoa

Täyte

  • 1 l kirsikoita
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 rkl kirsikkalikööriä
  • 3 rkl perunajauhoja

Pinnalle

  • 50 g pehmeää voita
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

Valmistusohje

Sekoita keskenään kuivat aineet. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen vuorotellen maito, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja voisula. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina tasaisesti voidellun, noin 24 cm halkaisijaltaan olevan piirakkavuoan pohjalle. Puhdista kirsikat ja poista kivet esimerkiksi kirsikankivenpoistajalla. Sekoita joukkoon sokeri, likööri ja perunajauhot. Levitä kirsikat taikinan päälle.

Nypi kulhossa pehmeä voi, sokeri ja vehnäjauhot. Kaada muruseos kirsikoiden päälle. Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin alatasossa noin 35-40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja vetäytyä kunnolla ennen tarjoamista. Tarjoa vaniljajäätelön tai löysäksi vatkatun kermavaahdon kera.

Vinkki: perunajauhojen tilalle sopii hyvin vaalea Myllyn Paras Kastike suuruste, joka on helppo ripotella kirsikoiden joukkoon paakkuuntumatta

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.