Uunissa keitetty kirjolohi

Kirjolohi maistuu hyvältä keitettynä ja voidaan tarjoilla keitettyjen perunoiden ja majoneesin kera. Mutta myös keitinliemi maistuu hyvältä kastikkeena majoneesin sijaan, jolloin ruoasta tulee erittäin kevyt. Keitä kala uunissa niin ruoanlaitto käy helposti.

Neljälle

  • 4-6 kirjolohen annospalaa
  • 4 dl vettä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 sitruuna
  • 1 nippu tilliä
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 4 mausteneilikkaa
  • 1 tl suolaa

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista ja huuhdo kalat. Kuori ja viipaloi sipuli. Leikkaa tilleistä varret ja leikkaa ne karkeasti. Keitä vesi, viini, viinietikka, sipuli, tillinvarret, suola, pippurit ja neilikat kattilassa. Anna kiehua 15 minuuttia.

2. Hienonna tilli. Laita kalat uuninkestävään vuokaan. Kaada liemi päälle ja laita uuniin 15 minuutiksi. Pese ja viipaloi sitruuna.

3. Nostele kalapalat syvälle vadille tai vuokaan. Siivilöi keitinliemi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja lisää tilli. Kaada sitten liemi kalojen päälle ja asettele sitruunaviipaleet ympärille. Anna jäähtyä ja laita kala jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.