Voitaikinaan leivottua graavilohta ruohosipulikastikkeella
Tämä lohi tarjoillaan kylmänä. Valmista se etukäteen, niin tarjoilu on helppoa. Reseptin määrät voi hyvin tuplata, jolloin ruokalajista tulee erinomainen osa seisovaan pöytään.
Kahdeksalle
- 2 voitaikinalevyä
- 600 g graavilohta (ruodotonta)
- 250 g tuoretta pinaattia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
- 1 kananmuna penslaukseen
Ruohosipulikastike
- 4 dl kermaviiliä
- 1 nippu ruohosipulia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 tl puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista pinaatti voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaulitse voitaikina, levitä päälle pinaatti ja lohi. Kääri taikina rullalle.
2. Aseta rulla sauma alaspäin leivinpaperille pellille. Penslaa vatkatulla munalla. Paista uunissa 15 minuuttia. Ota rulla uunista ja anna jäähtyä kokonaan. Viipaloi annospaloiksi juuri ennen tarjoilua.
3. Ruohosipulikastike: Hienonna ruohosipuli. Sekoita ruohosipulisilppu, kermaviili ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla, aseta kylmään tarjoiluun asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"