Lohta tillipedillä

Kun pöydän ympärille kerääntyy useita ruokailijoita, tämän vaivattomampaa juhlaruokaa tuskin löytyy. On vain muistettava panna lohi maustumaan viisi tuntia ennen uuniin laittamista. Äläkä sitten säästele tillissä.

Kahdeksalle

  • 1 ½ kg lohen kylkipala
  • 2 nippua tilliä
  • 5 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Silppua tilli hienoksi. Poista lohesta ruodot, mutta jätä nahka paikoilleen. Pane lohi isoon vuokaan lihapuoli ylöspäin. Sirottele pinnalle puolet tillistä ja kaada päälle oliiviöljy. Sirottele pinnalle vielä suolaa ja jauhettua valkopippuria. Peitä vuoka tuorekelmulla ja pane viileään viideksi tunniksi.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Levitä jäljellä oleva tillisilppu uunivuokaan ja nosta lohi tillin päälle, nyt nahkapuoli ylöspäin. Laita lohi uuniin 22 minuutiksi. Ota uunista ja vedä lohesta nahka irti. Tarjoile suoraan uunivuoasta kylmän kastikkeen ja kuumien, juuri keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki: Kokeile myös kypsyttää lohi muiden tuoreiden mausteyrttien päällä. Silppua viherpediksi esim. sitruunatimjamia, salviaa, oreganoa ja rosmariinia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!