1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
2. Valmista ensin täyte. Kuumenna iso paistinpannu keskilämmöllä ja lisää loraus öljyä. Soteeraa sipulia neljä minuuttia, lisää valkosipuli ja jatka kypsentämistä 1–2 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeäå. Lisää selleri, sekoita joukkoon pinjansiemenet ja kastanjat, maista ja mausta hyvin. Lisää keitetty riisi ja persilja, sekoita uudestaan ja tarkista maku.
3. Laita luuton kana työtasolle nahkapuoli alaspäin. Mausta sisäpuoli. Laita täyte keskelle kanaa ja taita sivut sen ympärille. Sido kana narulla määrävälein ja käännä se rintapuoli ylöspäin.
4. Valuta oliiviöljyä kanan pinnalle ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita kana uunivuokaan ja paista tunnin ajan valellen paistinlientä välillä päälle. Alenna sitten lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 15–20 minuuttia, kunnes kana on kauttaaltaan kypsä ja nahka on kullanväristä ja rapeaa. Ota kana uunista ja anna levätä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
5. Tee odotellessa persiljakastike. Hienonna persilja ja valkosipuli. Sekoita persilja, valkosipuli, sinappi ja viinietikka. Lisää oliiviöljy vähitellen vatkaten kastiketta koko ajan paksummaksi.
6. Viipaloi täytetty kana, lusikoi päälle kastike ja tarjoile