Paella
Espanjan kansallisruoka paella on sekä maukasta että käytännöllistä tarjottavaa, varsinkin jos päivälliselle on tulossa iso joukkio. Tämä resepti on helppo tuplata tai triplata.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 hengelle
- 20 tuoretta simpukkaa
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 broileri
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 vihreä paprika
- 1 punainen paprika
- 3 dl pitkäjyväistä riisiä
- 1/2 sitruuna
- 8 dl lihalientä + simpukkaliemi
- 1 g sahramia
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- 1/2 maustemittaa Cayennepippuria
- 200 g kuorellisia katkarapuja
Valmistusohje
1. Harjaa simpukat hyvin juoksevan, kylmän veden alla. Heitä pois avonaiset simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun niitä kopauttaa pöytään. Keitä simpukoita viinissä 4 minuuttia kannen alla. Heitä pois nyt puolestaan ne simpukat, jotka eivät ole auenneet keitettäessä. Siivilöi liemi ja säästä. Pane simpukat sivuun toistaiseksi.
2. Jaa broileri pienempiin palasiin. Kuumenna hieman öljyä paelllapannussa tai suuressa paistinpannussa. Ruskista kananpalat ja nosta ne sitten sivuun.
3. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet hienoksi. Halkaise paprikat, poista siemenet ja suikaloi malto. Kaada loput öljystä pannulle. Ruskista sipulit kullanruskeiksi. Lisää paprikat ja riisi. Kuullota muutama minuutti sekoittaen.
4. Purista sitruunanmehu ja lisää se sekä lihaliemi ja simpukkaliemi pannulle. Mausta sahramilla, suolalla, jauhetulla mustapippurilla ja Cayennepippurilla. Lisää nyt broilerinpalat pannulle ja hauduta kannella peitettynä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia.
5. Lisää lopuksi katkaravut ja simpukat. Anna olla vielä kannen alla viitisen minuuttia, kunnes kaikki ainekset ovat lämpimiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku