Paella

Espanjan kansallisruoka paella on sekä maukasta että käytännöllistä tarjottavaa, varsinkin jos päivälliselle on tulossa iso joukkio. Tämä resepti on helppo tuplata tai triplata.

4 hengelle

  • 20 tuoretta simpukkaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 broileri
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä paprika
  • 1 punainen paprika
  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 1/2 sitruuna
  • 8 dl lihalientä + simpukkaliemi
  • 1 g sahramia
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 1/2 maustemittaa Cayennepippuria
  • 200 g kuorellisia katkarapuja

Valmistusohje

1. Harjaa simpukat hyvin juoksevan, kylmän veden alla. Heitä pois avonaiset simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun niitä kopauttaa pöytään. Keitä simpukoita viinissä 4 minuuttia kannen alla. Heitä pois nyt puolestaan ne simpukat, jotka eivät ole auenneet keitettäessä. Siivilöi liemi ja säästä. Pane simpukat sivuun toistaiseksi.

2. Jaa broileri pienempiin palasiin. Kuumenna hieman öljyä paelllapannussa tai suuressa paistinpannussa. Ruskista kananpalat ja nosta ne sitten sivuun.

3. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet hienoksi. Halkaise paprikat, poista siemenet ja suikaloi malto. Kaada loput öljystä pannulle. Ruskista sipulit kullanruskeiksi. Lisää paprikat ja riisi. Kuullota muutama minuutti sekoittaen.

4. Purista sitruunanmehu ja lisää se sekä lihaliemi ja simpukkaliemi pannulle. Mausta sahramilla, suolalla, jauhetulla mustapippurilla ja Cayennepippurilla. Lisää nyt broilerinpalat pannulle ja hauduta kannella peitettynä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia.

5. Lisää lopuksi katkaravut ja simpukat. Anna olla vielä kannen alla viitisen minuuttia, kunnes kaikki ainekset ovat lämpimiä.

Parhaat ruokaohjelmat