Tertin kartanon klassinen yrttisokerikakku
Mikkelissä sijaitseva Tertin kartano noteerattiin National Geographic -sivuston ravintolalistauksessa. Tämä kakku on Tertin kartanon reseptien klassikko. Tertin kartanon yrttisokerikakku on juhlapöydän kruunu.
Ainekset
- 250 g voi
- 2,5 dl sokeri
- 3 munaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl perunajauhoja
- 1 dl Tertin yrttisokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/2 dl sitruslikööriä
Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan.
Lisää likööri ja sekoita mahdollisimman vähän.
Kaada taikina 1,5 l voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista kakkua noin 175 asteessa yhden tunnin uunin alimmalla tasolla.
Keittiömestari Antti Ukkosen vinkit kakun paistamiseen:
Perinteinen hammastikku-kikka on loistava tapa testata kakun kypsyysastetta. Mikäli tikku tulee kakusta puhtaana ulos, on kakku läpikypsä.
Resepteissä olevia valmistusaikoja kannattaa seurata, jottei kakku kuivu sisältä liikaa.
Entä jos kaapista ei löydy Tertin yrttisokeria?
Tertin yrttisokerin voi korvata erilaisilla yrteillä ja mausteilla. Omia sekoituksia voi tehdä rohkeasti kokeilemalla kuivattuja yrttejä sekä syötäviä kukkia.
Tertin yrttisekoituksessa on käytetty muun muassa korianteria, fenkolia, anisiisoppia, tuoksuampiaisyrttiä, kehäkukan terälehtiä ja maitohorsman kukkia. Yrttien suhde on kuitenkin salaisuus.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"