Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan.
Lisää likööri ja sekoita mahdollisimman vähän.
Kaada taikina 1,5 l voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista kakkua noin 175 asteessa yhden tunnin uunin alimmalla tasolla.
Keittiömestari Antti Ukkosen vinkit kakun paistamiseen:
Perinteinen hammastikku-kikka on loistava tapa testata kakun kypsyysastetta. Mikäli tikku tulee kakusta puhtaana ulos, on kakku läpikypsä.
Resepteissä olevia valmistusaikoja kannattaa seurata, jottei kakku kuivu sisältä liikaa.
Entä jos kaapista ei löydy Tertin yrttisokeria?
Tertin yrttisokerin voi korvata erilaisilla yrteillä ja mausteilla. Omia sekoituksia voi tehdä rohkeasti kokeilemalla kuivattuja yrttejä sekä syötäviä kukkia.
Tertin yrttisekoituksessa on käytetty muun muassa korianteria, fenkolia, anisiisoppia, tuoksuampiaisyrttiä, kehäkukan terälehtiä ja maitohorsman kukkia. Yrttien suhde on kuitenkin salaisuus.