Mainos

Hilla-valkosuklaapiirakka

Tarjoa vieraille ihanaa valkosuklaalla päällystettyä piirakkaa! Tämä piirakka on täytetty makealla lakkahillolla. Mikäli sitä ei ole, reseptiin voi kokeilla vaikkapa keitetyistä luumusta tehtyä sosetta.

Ainekset

  • Uuninpellillinen

Pohja

  • 300 g margariinia
  • 2 ½ dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3 dl karkea tai erikoisvehnäjauhoja
  • 3 dl graham täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa tai 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 7-8 dl sokeroituja hilloja (lakkoja)
  • 1½ prk kermaviiliä
  • 100 g valkoista suklaata (sulatettuna)
  • 2 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Luumutäyte hillan tilalle

  • 2 pss kuivattuja luumuja (2 x n. 250 g)
  • 3 dl vettä
  • n. 2 rkl sokeria
  • 3 rkl sitruunanmehua
  • (2-3 rkl rommia, punssia tms.)

Valmistusohje

Vaahdota huoneen lämpöinen rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen. Lisää vaahtoon jauhot varovasti. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa n. 13 min 200 asteisessa uunissa. Levitä hillat tasaisesti esipaistetulle pohjalle ja kaada päälle keskenään sekoitetut täytteen muut aineet. Paista vielä n. 15 min. Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkausta. Piirakka sopii hyvin myös pakastettavaksi.

Resepti: Riitta Alaluusua, Sodankylä.

MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isäpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006.

Tee luumusose keittämällä luumuja hapahkossa liemessä hetki. Mausta halutessasi lopuksi rommilla tms. Jos teet luumutäytteisen piirakan, voit halutessasi lisätä pohjataikinaan 1 tl kanelia ja ½ tl neilikkaa tai n. 1½ tl valmista piparkakkumaustetta.

Resepti: Arja Savela

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!