Tilliliha

Sami Garam todistaa, että kouluruokainhokki tilliliha on oikeasti hyvää. Samin ohjeella annnos saa uuden ulottuvuuden ja on todella herkullista. Tätä kannattaa tarjota perheen pienimmillekin.

Ainekset

  • 700 g häränrintaa palana
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • pala selleriä
  • 5 laakerinlehteä
  • 3 sitruunaviipaletta
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 2 rkl sokeria
  • iso nippu tilliä
  • 1 dl kermaa
  • vaaleaa kastikesuurustetta
  • suolaa
  • 1 kg perunoita

Valmistusohje

Keitä liha kokonaisena palana juureksilla, laakerinlehdillä, pippureilla, sitruunaviipaleilla ja sokerilla maustetussa liemessä. Ota liha pois liemestä parin tunnin keittämisen jälkeen ja anna sen jäähtyä hieman. Pilko liha parin sentin kuutioiksi.

Anna liemen kiehua kokoon ja siivilöi se ennen suurustamista. Lientä tulisi olla loppuvaiheessa noin puoli litraa. Suurusta liemi kastikkeeksi kastikesuurusteella ja nosta lihakuutiot sinne. Mausta kastike suolalla ja tarkista muutkin maut samalla. Kaada kerma kastikkeen joukkoon ja mausta lopuksi runsaalla määrällä leikattua tilliä.

Syö tilliliha keitettyjen perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat