Keitetty häränrinta juuresten kera
Tämän ruoan laitto vie aikaa, mutta maistuu niin hyvältä, että on jokaisen hellan äärellä vietetyn minuutin arvoinen..
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg riimisuolattua häränrintaa
- ½ lihaliemikuutio
- 2 sipulia lohkoina
- 3 porkkana paloina
- ½ purjo
- 2 pientä laakerinlehteä
- 8-10 valkopippuria
- 4 maustepippuria
- ½ tl timjamia
Lisäksi
- perunasosetta persiljan kanssa
Valmistusohje
1. Keitä kattilassa sen verran vettä, että arvioit sen peittävän lihan. Nosta liha kiehuvaan veteen ja lisää liemikuutio. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi, kuori vaahto tarkoin ja lisää mausteet ja vihannekset. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha tuntuu oikein murealta, runsas 2 tuntia.
2. Nosta liha liemestä, anna sen levätä ja vetäytyä hetki ennen kuin viipaloit sen.
3. Tarjoile lihaviipaleet vihannesten ja persiljasilpulla maustetun perunasoseen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi