Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitetty häränrinta juuresten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän ruoan laitto vie aikaa, mutta maistuu niin hyvältä, että on jokaisen hellan äärellä vietetyn minuutin arvoinen..

Neljälle

  • 1 kg riimisuolattua häränrintaa
  • ½ lihaliemikuutio
  • 2 sipulia lohkoina
  • 3 porkkana paloina
  • ½ purjo
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • 8-10 valkopippuria
  • 4 maustepippuria
  • ½ tl timjamia

Lisäksi

  • perunasosetta persiljan kanssa

Valmistusohje

1. Keitä kattilassa sen verran vettä, että arvioit sen peittävän lihan. Nosta liha kiehuvaan veteen ja lisää liemikuutio. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi, kuori vaahto tarkoin ja lisää mausteet ja vihannekset. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha tuntuu oikein murealta, runsas 2 tuntia.

2. Nosta liha liemestä, anna sen levätä ja vetäytyä hetki ennen kuin viipaloit sen.

3. Tarjoile lihaviipaleet vihannesten ja persiljasilpulla maustetun perunasoseen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Häränrinta