Sianpotkaa ja juuressosetta
Perinteisesti sianpotka tuoresuolataan, jotta aromit pääsisivät oikeuksiinsa keitettäessä. Juuressose maustetaan maustepippurilla. Terävyyttä ruokaan tuovat eri sinappilajit. Sianpotka ei todellakaan ole pikaruokaa, mutta sen voi vallan hyvin valmistaa etukäteen ja lämmittää vasta juuri ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 1,2 kg tuoresuolattua sianpotkaa
- 1 pieni sipuli
- 1 laakerinlehti
- 3 valkopippuria
- 5 maustepippuria
- 1 pieni lanttu
- 2 porkkanaa
- 50 g juuriselleriä
- 4 perunaa
- keitinlientä
- maustepippuria maun mukaan
- (suolaa)
Tarjoiluun
- eri sinappilajeja
Valmistusohje
1. Huuhtele liha ja pane se kattilaan. Kaada päälle vettä niin, että liha peittyy juuri ja juuri. Kiehauta ja kuori pinnalle kertynyt vaahto. Kuori ja halkaise sipuli. Pane sipulinpuolikkaat ja mausteet kattilaan. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin tunti.
2. Kuori juuressoseeseen tarvittavat juurekset. Viipaloi ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi. Keitä paloja 20 minuuttia ja kaada sitten pois suurin osa vedestä.
3. Soseuta juurekset perunanuijalla tai sauvasekoittimella. Sekoita soseeseen tilkka lihan keitinlientä. Juuressose saa jäädä hieman karkeaksi ja löysäksi. Mausta vastarouhitulla maustepippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa