Inkiväärinen sianlihapata
Maustamalla sianlihapadan tuoreella inkiväärillä saat yksinkertaisella tavalla erilaista, hyvää ruokaa. Kaiken lisäksi saat hieman eksotiikkaa arkiaterialle ja vieläpä halvalla.
Neljälle
- 800 g sianlihasuikaleita tai -paloja
- 2 rkl voita
- 1 sipuli
- 4 dl lihalientä
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- suolaa ja valkopippuria
- 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- ½ dl hillottua inkivääriä
Tarjoiluun
- ½ vihreää kurkkua
Valmistusohje
1. Jos lihapalat ovat suurehkoja, leikkaa ne pienemmiksi, noin sentin levyisiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli, kuullota silppu voissa padassa, lisää lihaliemi ja soija. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuumenna liemi kiehuvaksi, lisää lihasuikaleet ja keitä hiljaa poreillen 25 minuuttia. Kokeile, että liha on kauttaaltaan mureaa, ja keitä tarvittaessa lisää.
3. Kuori ja raasta tuore inkivääri, lisää raaste sekä hillottu inkivääri pataan. Raasta kurkku karkeasti ja lisää ruoan pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka