Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Inkiväärinen sianlihapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maustamalla sianlihapadan tuoreella inkiväärillä saat yksinkertaisella tavalla erilaista, hyvää ruokaa. Kaiken lisäksi saat hieman eksotiikkaa arkiaterialle ja vieläpä halvalla.

Neljälle

  • 800 g sianlihasuikaleita tai -paloja
  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 4 dl lihalientä
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • ½ dl hillottua inkivääriä

Tarjoiluun

  • ½ vihreää kurkkua

Valmistusohje

1. Jos lihapalat ovat suurehkoja, leikkaa ne pienemmiksi, noin sentin levyisiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli, kuullota silppu voissa padassa, lisää lihaliemi ja soija. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna liemi kiehuvaksi, lisää lihasuikaleet ja keitä hiljaa poreillen 25 minuuttia. Kokeile, että liha on kauttaaltaan mureaa, ja keitä tarvittaessa lisää.

3. Kuori ja raasta tuore inkivääri, lisää raaste sekä hillottu inkivääri pataan. Raasta kurkku karkeasti ja lisää ruoan pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata