Itävaltalainen lihapata omenapiparjuurikastikkeen kera
Tämä makoisa lihapata on todellinen itävaltalainen klassikko. Kotimaassaan ruoka tunnetaan nimellä Tafelspitz. Omenapiparjuurikastike on puolestaan Apfelkren. Tässä liha keitetään vihannesten kanssa, joten kaupan päälle saat ihanan liemen!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g naudan ulko- tai kulmapaistia
- 1 porkkana
- 1 keltasipuli
- ½ purjo
- ½ juuriselleri
- persiljanvarsia
- 1 laakerinlehti
- 3 kokonaista valkopippuria
- 3 kokonaista mustapippuria
- suolaa
Lisuke
- 1 kg perunoita
Apfelkren, eli omenapiparjuurikastike
- 1-2 omenaa
- 1 tl raastettua piparjuurta
- puristettua sitruunamehua
- suolaa
Valmistusohje
1. Paloittele porkkana, sipuli, purjo ja juuriselleri pieniksi paloiksi. Keitä lihoja ja kasviksia mausteiden kera vedessä kattilassa kunnes liha on mureaa. Nosta liha kattilasta ja kääri se kosteaan voipaperiin jottei se kuivu. Siivilöi liemi. Keitä kokoon kunnes jäljellä on kolmasosa.
2. Kuori perunat ja kuutioi ne 3x3 cm kuutioiksi. Laita kattilaan, kaada päälle lientä niin että ne peittyvät, keitä kypsäksi.
3. Kuori perunat ja raaste ne. Sekoita raaste raastetun piparjuuren ja sitruunamehutilkan kera. Viipaloi liha, asettele lautasille ja tarjoile perunoiden ja apfelkrenin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku