Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Broileria piparjuurikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ennen vanhaan piparjuurta käytettiin ruoassa, että se säilyisi paremmin. Nykyisin käytämme tätä hyvää juurta maunantajana. Tarjoile tämän ruoan kanssa kuoriperunoita, oikean maalaismaisen vaikutelman vuoksi.

Neljälle

  • 1,4 kg broilerinpaloja luineen
  • 1,5 kanaliemikuutiota
  • 7 dl vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 sipuli lohkoina
  • 1 iso porkkana paloina

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 1,5 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl siivilöityä keitinlientä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta piparjuuriraastetta
  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Laita broilerinpalat pataan, murenna liemikuutiot joukkoon ja kaada vettä päälle, niin että se lähes peittää lihat. Lisää laakerinlehdet, sipulilohkot ja porkkanapalat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi kannen alla, noin 35-40 minuuttia.

2. Siivilöi keitinliemi talteen. Poista nahka lihoista.

3. Kuullota kasarissa voissa jauhoa, lisää keitinliemi ja kerma sekoittaen ja mausta suolalla sekä pippurilla. Keitä 10 minuuttia. Nosta kastike liedeltä ja sekoita joukkoon vastaraastettua piparjuurta maun mukaan. Kaada kastike lihojen päälle ja ripottele päälle persiljasilppua.

Tuoreimmat aiheesta

Broileri