Vegepyttipannu linsseillä
Pyttipannu on kaikessa yksinkertaisuudessaan yksi herkullisimmista ruoista, joita voit tarjoilla. Jos sinulla on kotona muita vihanneksia tai juureksia kuin reseptissä mainitut, voit hyvin käyttää niitä, sillä tähän sopii lähes kaikki. Tarjoile mangochutneyn kanssa tai perinteisesti HP-kastikkeen ja säilykepunajuurten kera.
- Ruokavalio: Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
- 2 dl vihreitä linssejä
- 4 normaalikokoista perunaa
- 1 porkkana
- 20 g juuriselleriä
- 1 keltasipuli
- ½ purjo
- 4 rkl neutraalia öljyä
- 1 tl yrttisuolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
- hienonnettua persiljaa koristeluun
Valmistusohje
1. Keitä linssit pehmeiksi, n. 20 minuuttia. Kaada vesi pois ja laita linssit sivuun odottamaan.
2. Kuori ja puhdista vihannekset ja juurekset, kuutioi tasakokoisiksi. Paista sipuli ja purjo öljyssä ja laita sivuun.
3. Paista perunat, porkkana ja juuriselleri pehmeiksi, n. 10 minuuttia. Lisää sipuli ja linssit. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kaiken lämmetä läpikotaisin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa