Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vegepyttipannu linsseillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pyttipannu on kaikessa yksinkertaisuudessaan yksi herkullisimmista ruoista, joita voit tarjoilla. Jos sinulla on kotona muita vihanneksia tai juureksia kuin reseptissä mainitut, voit hyvin käyttää niitä, sillä tähän sopii lähes kaikki. Tarjoile mangochutneyn kanssa tai perinteisesti HP-kastikkeen ja säilykepunajuurten kera.

Ainekset

  • Neljälle
  • 2 dl vihreitä linssejä
  • 4 normaalikokoista perunaa
  • 1 porkkana
  • 20 g juuriselleriä
  • 1 keltasipuli
  • ½ purjo
  • 4 rkl neutraalia öljyä
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • hienonnettua persiljaa koristeluun

Valmistusohje

1. Keitä linssit pehmeiksi, n. 20 minuuttia. Kaada vesi pois ja laita linssit sivuun odottamaan.

2. Kuori ja puhdista vihannekset ja juurekset, kuutioi tasakokoisiksi. Paista sipuli ja purjo öljyssä ja laita sivuun.

3. Paista perunat, porkkana ja juuriselleri pehmeiksi, n. 10 minuuttia. Lisää sipuli ja linssit. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kaiken lämmetä läpikotaisin.

Tuoreimmat aiheesta

Pyttipannu