Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Punakampelakääryleet meksikolaisella vihannessekoituksella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on hyvää arkiruokaa, josta koko perhe pitää. Valitse itse, kuinka tulista ruokaa laitat, sääntelemällä chilin määrää. Tarjoile riisin tai perunan ja vihannesten kera.

Neljälle

  • 600 g punakampelafileitä
  • suolaa
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua

Kastike

  • 5 dl kalalientä
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • 2 tomaattia
  • 1 maustemitta chilijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Suikaloi paprika, kesäkurpitsa, sipuli ja tomaatti.

2. Mausta kalafileet suolalla ja sitruunamehulla. Kääri ne rullalle ja laita voideltuun kattilaan, lisää kalaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna poreilla hiljaa kunnes kala on läpikotaisin valkea, noin 5 minuuttia. Nosta kääryleet ja pidä lämpiminä.

3. Sekoita vihannekset ja kalan keittoliemi ja keitä kokoon 5 minuuttia, mausta chilillä ja paprikalla. Kaada kastike kalojen päälle.

4. Tarjoile perunoiden ja vihannesten kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kampelaa