Kiinalaista nuudeleita jauhelihan kera
Kaikista ohuimmat nuudelit, vermisellit, sopivat erityisen hyvin tähän ruokaan. Maista ja mausta oman maun mukaan sopivalla määrällä soijaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 keskikokoinen keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 500 g kevyttä porsaan jauhelihaa
- 1 dl chilikastiketta
- 1 rkl piparjuurta tuubista
- ½ dl vettä
- 3 rkl kiinalaista soijaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl viinietikkaa
- 350 g vermiselliä
- ½ iso lavakurkku
- ¼ purjo
Valmistusohje
1. Kuumenna vettä vermisellien keittämiseen kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauhelihaa n. 10 minuuttia aika kuumalla pannulla.
2. Lisää pannulle sipuli, chilikastike, piparjuuri, vesi, soija, viinietikka, mustapippuri, suola ja valkosipuli. Sekoita ja anna kiehua hiljaa n. 8 minuuttia. Keitä nuudelit kattilassa. Kuori kurkku ja kuutioi n. ½ cm kokoisiksi kuutioiksi.
3. Huuhdo purjo ja leikkaa siitä n. ½ kokoisia paloja. Laita nuudelit kulhoon ja kaada lihakastike päälle. Ripottele päälle kurkkua ja purjoa, tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa