Kiinalaista nuudeleita jauhelihan kera

Kaikista ohuimmat nuudelit, vermisellit, sopivat erityisen hyvin tähän ruokaan. Maista ja mausta oman maun mukaan sopivalla määrällä soijaa.

Neljälle

  • 1 keskikokoinen keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 500 g kevyttä porsaan jauhelihaa
  • 1 dl chilikastiketta
  • 1 rkl piparjuurta tuubista
  • ½ dl vettä
  • 3 rkl kiinalaista soijaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 350 g vermiselliä
  • ½ iso lavakurkku
  • ¼ purjo

Valmistusohje

1. Kuumenna vettä vermisellien keittämiseen kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauhelihaa n. 10 minuuttia aika kuumalla pannulla.

2. Lisää pannulle sipuli, chilikastike, piparjuuri, vesi, soija, viinietikka, mustapippuri, suola ja valkosipuli. Sekoita ja anna kiehua hiljaa n. 8 minuuttia. Keitä nuudelit kattilassa. Kuori kurkku ja kuutioi n. ½ cm kokoisiksi kuutioiksi.

3. Huuhdo purjo ja leikkaa siitä n. ½ kokoisia paloja. Laita nuudelit kulhoon ja kaada lihakastike päälle. Ripottele päälle kurkkua ja purjoa, tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!