Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kiinalaista nuudeleita jauhelihan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kaikista ohuimmat nuudelit, vermisellit, sopivat erityisen hyvin tähän ruokaan. Maista ja mausta oman maun mukaan sopivalla määrällä soijaa.

Neljälle

  • 1 keskikokoinen keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 500 g kevyttä porsaan jauhelihaa
  • 1 dl chilikastiketta
  • 1 rkl piparjuurta tuubista
  • ½ dl vettä
  • 3 rkl kiinalaista soijaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 350 g vermiselliä
  • ½ iso lavakurkku
  • ¼ purjo

Valmistusohje

1. Kuumenna vettä vermisellien keittämiseen kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauhelihaa n. 10 minuuttia aika kuumalla pannulla.

2. Lisää pannulle sipuli, chilikastike, piparjuuri, vesi, soija, viinietikka, mustapippuri, suola ja valkosipuli. Sekoita ja anna kiehua hiljaa n. 8 minuuttia. Keitä nuudelit kattilassa. Kuori kurkku ja kuutioi n. ½ cm kokoisiksi kuutioiksi.

3. Huuhdo purjo ja leikkaa siitä n. ½ kokoisia paloja. Laita nuudelit kulhoon ja kaada lihakastike päälle. Ripottele päälle kurkkua ja purjoa, tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapasta