Tortellini Pot-au-feu
Niin helppoa ja samalla niin hyvää! Tässä ohjeessa keitto valmistetaan alusta alkaen itse. Jos haluat nopeammin valmistuvan ruoan, käytä valmista vihannessekoitusta ja grillattua broileria. Tarjoa lisukkeena leipää.
4 annosta
- 1 broileri
- 2 palsternakkaa
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 purjo
- 3 dl juustotäytteisiä tortellineja
- 2 laakerinlehteä
- 2 rkl suolaa
- 1 rkl sambal badjak -kastiketta
Valmistusohje
1. Jaa broileri neljään osaan. Kuori palsternakat ja halkaise ne pituussuunnassa. Poista puumainen keskiosa. Kuori ja viipaloi porkkana. Kuori valkosipulinkynnet. Leikkaa purjosta sentin paksuisia paloja. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Pane broilerinpalat pataan ja lisää vettä sen verran, että palat peittyvät. Kiehauta ja poista pinnalle kertynyt vaahto. Lisää palsternakat, porkkana, valkosipulit, sipuli ja purjo. Hauduta kannen alla noin puoli tuntia, kunnes broileri tuntuu kypsältä.
3. Poista broilerinpalat liemestä. Lisää tortellinit ja anna kiehua 15 minuuttia. Irrota broilerinpaloista luut ja pane lihat takaisin pataan pastan seuraksi. Tarkista maku. Tarjoa isoilta syviltä lautasilta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"