Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kalabrialainen lampaanpaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lihaa ostaessasi pyydä sahaamaan se 2 1/2 sentin viipaleiksi, jolloin saat tehtyä tämän ruoan eteläitalialaiseen tapaan. Voit käyttää myös viipaleina pakastettua lampaanpaistia.

8 hengelle

  • 2 kg lampaanpaistia vipaleina
  • 2 isoa purjoa
  • 12-15 perunaa
  • 15-20 pikkusipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 iso nippu persiljaa
  • 1 1/2 tl rosmariinia kuivattuna (tai pari oksaa tuoretta)
  • 3 rkl voita
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Puhdista purjo ja leikkaa poikittain isohkoiksi paloiksi. Kuori ja lohko perunat. Hienonna persilja ja valkosipulinkynnet, kuori pikkusipulit. Kuullota isossa pannussa purjoa voissa muutama minuutti. Lisää perunat kuullottumaan hetkeksi. Lisää persilja, rosmariini, valkosipuli, suola ja jauha myllystä mustapippuria. Freesaa vielä muutama minuutti.

2. Kaada seos uunivuokaan tai pataan, joka on riittävän suuri, että siihen mahtuvat vielä lihat ja sipulit, mutta myös sopiva tarjoiluastiaksi. Siirrä astia uuniin.

3. Paista lammasviipaleita pannulla muutamassa erässä pari minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun. Noin 15 minuutin kuluttua siitä, kun laitoit vihannekset uuniin, lisää pikkusipulit niiden päälle. Toisen vartin kuluttua on lammasviipaleiden vuoro päästä uuniin. Kolmannen vartin päästä koko ateria on valmis!

Tuoreimmat aiheesta

Lampaanpaisti