Lammasmureketta ja munakoisoa
Tässä ruoka niille, jotka pitävät kreikkalaisen moussakan mausta, mutta haluavat jotakin nopeatekoisempaa. Ruoka viipyy uunissa vain10 minuuttia, joten se on oikeaan moussakaan verrattuna todella nopeaa. Hyvä leipä sopii lisäksi.
Kuudelle
- 1 kg munakoisoja
- 400 g lammasjauhelihaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ tl oreganoa
- suolaa ja valkopippuria
- 2 dl punaviiniä
- 6 tomaattia
Tarjoiluun
- 150 g fetajuustoa
- 1 dl mustia oliiveja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese munakoisot ja leikkaa ne kaksi senttiä paksuiksi viipaleiksi pitkittäin. Suolaa viipaleet kevyesti ja paista kullanruskeiksi molemmilta puolilta oliiviöljyssä.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja valkosipulinkynnet ja raasta molemmat. Kuullota sipulisilppua ja porkkanaraastetta ja sekoita jauheliha joukkoon, mausta valkosipulilla, oreganolla, suolalla ja pippurilla. Kaada mukaan punaviini ja anna porista, kunnes viini on haihtunut.
3. Viipaloi tomaatit ohuesti. Lado munakoiso- ja tomaattiviipaleet sekä jauheliha uunivuokaan ja pane uuniin 10 minuutiksi. Murenna ruoan päälle fetaa ja ripottele lisäksi oliiveja ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku