Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pollo Don Corleone

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Italialaisessa alkuperäisohjeessa käytetään kokonaisia broilerin rintapaloja. Ne esikypsennetään uunissa ja jäähdytetään, minkä jälkeen rintalihat leikataan irti. Näin liha pysyy mehukkaana ja säilyttää muotonsa. Tässä ohjeessa oikaisemme hieman ja käytämme broilerinfileitä.

4 annosta

  • 4 broilerinfileetä
  • 100g tuoretta parmesaanijuustoa
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
  • 200g tagliatelle-pastaa (tuoretta)
  • 100g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 salottisipulia
  • ½ litraa kanalientä
  • 3 dl punaviiniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 1 rkl arrowjuurijauhetta tai Maizenaa

Valmistusohje

1. Kastike: Kuori valkosipulinkynnet. Kuori ja hienonna salottisipulit ja suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Kuullota sipulia ja tomaatteja oliiviöljyssä kattilassa ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Sekoita, jotta seos ei pala pohjaan. Sipulit saavat pehmetä mutta eivät ruskistua. Lisää kanaliemi ja punaviini ja keitä, kunnes kastiketta on jäljellä puolet. Suurusta kastike vesitilkkaan sekoitetulla arrowjuurijauheella tai Maizenalla ha mausta mustapippurilla. Pidä kastike lämpimänä.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Pane broilerinfileet uunikestävään vuokaan, mausta suolalla ja valkopippurilla ja höylää parmesaanijuustosta lastuja fileiden peitoksi. Kypsennä fileitä uunissa noin kymmenen minuuttia.

3. Keitä pasta ohjeen mukaan. Annostele lautasille ensin kastike ja sitten pasta. asettele päällimmäiseksi broilerin rintafileet, jotka on leikattu viistosti 5-6 osaan.

Tuoreimmat aiheesta

Kanapasta