Toscakakku on ihana leivonnaisten klassikko. Mantelikuorrutus antaa kakulle upean värin ja rapeuden. Kokeile Makuja-kokki Veera Rusasen helppoa reseptiä.

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kermaa
  • 150 g voita sulatettuna

Kuorrutus

  • 150 g voita
  • 200 g mantelilastuja
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl maitoa
  • 4 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos kanamunasokerivaahtoon. Lisää taikinaan kerma ja sulatettu voi.

Levitä taikina pellille leivinpaperille ja paista 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Valmista kuorrutus pohjan paistuessa. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä sekoittaen noin 15 minuuttia. Levitä kuorrutus piirakkapohjalle ja paista vielä 5–8 minuuttia tai siihen saakka, kunnes kuorrutus on kauniin värinen.

Tuoreimmat aiheesta

Toscakakku