Toscapalat
Toscakakku on ihana leivonnaisten klassikko. Mantelikuorrutus antaa kakulle upean värin ja rapeuden. Kokeile Makuja-kokki Veera Rusasen helppoa reseptiä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Pohja
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 dl kermaa
- 150 g voita sulatettuna
Kuorrutus
- 150 g voita
- 200 g mantelilastuja
- 1,5 dl sokeria
- 1 dl maitoa
- 4 rkl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos kanamunasokerivaahtoon. Lisää taikinaan kerma ja sulatettu voi.
Levitä taikina pellille leivinpaperille ja paista 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Valmista kuorrutus pohjan paistuessa. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä sekoittaen noin 15 minuuttia. Levitä kuorrutus piirakkapohjalle ja paista vielä 5–8 minuuttia tai siihen saakka, kunnes kuorrutus on kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"