Kuorrutettu suklaakakku
Tämän mehukkaan kakun salaisuus on kuumana kuorruttaminen. Tämä konsti takaa kuorrutuksen imeytymisen kakkuun.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 2 kananmunaa
- 2 dl kidesokeria
- 1 dl voisulaa
- 1 dl ohutta kermaa
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
- 1 rkl voita
- 1 dl kidesokeria
- 1 dl kahvikermaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- voita + korppujauhoja vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi, lisää voi ja kerma. Yhdistä jauhot, kaakao ja leivinjauhe ja kääntele ne mukaan taikinaan.
2. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 40-45 minuuttia.
3. Sekoita sillä aikaa kuorrutus ja kuumenna se kiehuvaksi. Levitä kuorrutus kuumalle kakulle heti kun otat sen uunista, anna sitten kakun jäähtyä vuoassaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"