Toscakakku
Tämä on varmasti kaikkien kahvikekkereiden ylivoimaisesti suosituin tarjottava.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Yksi kakku
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 50 g voisulaa
- 2 dl vehnäjauhoa
- 1,5 tl leivinjauhetta
Kuorrutus
- 1-2 pussia mantelilastuja
- 0,75 dl sokeria
- 50 g voita
- 1 rkl vehnäjauhoa
- 1 rkl kermaa tai maitoa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä pieni kakkuvuoka tai valurautapaistinpannu. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Kääntele joukkoon muut ainekset. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskellä noin 25 minuuttia.
2. Sekoita sillä välin kuorrutusainekset kasarissa. Kuumenna ja sekoita, kunnes voi on sulanut. Ota melkein kypsä kakku uunista, levitä kuorrutus sen pinnalle ja paista vielä 5 minuuttia ylälämmöllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku