Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sitruunainen tiikerikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tästä kakusta tulee tiikerin tavoin raidallinen, kun osaan taikinasta lisätään kaakaojauhetta.

1 kakkuun

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi.

2. Lisää munat yksi kerrallaan.

3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan. Lisää viimeiseksi kerma

4. Kaada 1/3 taikinasta toiseen kulhoon ja lisää siihen kaakao.

5. Sekoita vaniljasokeri ja sitruuna alkuperäistaikinaan.

6. Kaada kaakaotaikina voidellun ja jauhotetun kakkuvuoan pohjalle ja vaalea taikina päälle. Paista uunin alatasolla 45-50 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Kuivakakku