Sitruunainen tiikerikakku

Tästä kakusta tulee tiikerin tavoin raidallinen, kun osaan taikinasta lisätään kaakaojauhetta.

1 kakkuun

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi.

2. Lisää munat yksi kerrallaan.

3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan. Lisää viimeiseksi kerma

4. Kaada 1/3 taikinasta toiseen kulhoon ja lisää siihen kaakao.

5. Sekoita vaniljasokeri ja sitruuna alkuperäistaikinaan.

6. Kaada kaakaotaikina voidellun ja jauhotetun kakkuvuoan pohjalle ja vaalea taikina päälle. Paista uunin alatasolla 45-50 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!