Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lätkäfanin lohikiekot

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä lohikiekot toimivat erityisen hyvin kisakatsomossa. Tässä ohjeessa on käytetty Isoa Lehtitaikinalevyä, josta saa hieman lisää kaulimalla kunnon ison levyn, jolle täytteet levitetään ja sen jälkeen kääritään rullalle. Vaihtelua hyrriin saat valitsemalla täytteeksi savukinkkua tai erilaisia juustoja.

Noin 30 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyjä (600 g) tai
  • Myllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (500 g)

Täyte

  • 150-200 g lohituorejuustoa
  • 200 g savulohta suikaleina
  • 2 punaista paprikaa kuutioina
  • 1 tlk pieniä kapriksia (noin 100 g)
  • 1 dl tuoretta tillisilppua

Valmistusohje

Ota taikina ajoissa sulamaan. Kauli Isoa Lehtitaikinalevyä puolet leveämmäksi noin kokoon 30 x 40 cm.

Levitä huoneenlämpöinen tuorejuusto taikinalevylle. Ripottele päälle savulohta, pieneksi kuutioitua paprikaa ja kaprikset, mausta tillisilpulla.

Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin jähmettymään, noin puoleksi tunniksi.

Leikkaa rullasta noin 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia kauniin värisiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Lohipiirakka