Unkarilainen lihapata

Unkarilaisen lihapadan tai -muhennoksen kanssa kuuluu perinteisesti tarjota galushkaa, mykyjä, jotka lämmitetään voisulassa. Myös pasta tai riisi sopii lisukkeeksi. Pataan lisätään ennen tarjoilua nokare smetanaa tai ranskankermaa.

6 annosta

  • 1 kg naudanpotkaa
  • 2 sipulia
  • 100 g suolatonta voita
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 vihreä paprika
  • 1 iso tomaatti
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa liha 2 cm kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Puolita paprika ja poista siemenet.

2. Kuumenna rasva padassa ja kuullota sipuli kullanruskeaksi. Lisää liha ja paprikajauhe, kaada pataan hieman vettä ja lisää vielä paprikapuoliskot ja kokonainen tomaatti. Ripottele päälle suola ja peitä kannella.

3. Hauduta lihaa puoli tuntia kannen alla. Lisää tarvittaessa vettä, jottei pata kiehu kuivaksi. Poista padasta tomaatin- ja paprikankuoret ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!