Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Unkarilainen paprikapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sianlapaa löytyy usein hyvän hintaan. Tätä kannattaa tehdä isompi erä kerrallaan. Sitten vain keräät ystävät padan ääreen! Pata sopii hyvin tarjoiltavaksi jasmiiniriisin kera.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 500 g sianlapaa paloina
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja mustapippuria
  • 3 keltasipulia
  • 3 paprikaa
  • 3-4 tomaattia
  • lientä
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kääntele lihat jauho-suola-pippuriseoksessa. Ruskista lihat ja laita ne pataan.

2. Lohko sipulit ja viipaloi paprikat. Paista sipuli ja paprika nopeasti ja lisää pataan. Kalttaa ja kuori tomaatit. Leikkaa ne lohkoiksi ja lisää pataan.

3. Kaada pataan lientä, niin että puolet aineksista peittyvät. Hauduta kannen alla n. 20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata