Unkarilainen paprikapata
Sianlapaa löytyy usein hyvän hintaan. Tätä kannattaa tehdä isompi erä kerrallaan. Sitten vain keräät ystävät padan ääreen! Pata sopii hyvin tarjoiltavaksi jasmiiniriisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle-kahdeksalle
- 500 g sianlapaa paloina
- 3 rkl vehnäjauhoja
- suolaa ja mustapippuria
- 3 keltasipulia
- 3 paprikaa
- 3-4 tomaattia
- lientä
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kääntele lihat jauho-suola-pippuriseoksessa. Ruskista lihat ja laita ne pataan.
2. Lohko sipulit ja viipaloi paprikat. Paista sipuli ja paprika nopeasti ja lisää pataan. Kalttaa ja kuori tomaatit. Leikkaa ne lohkoiksi ja lisää pataan.
3. Kaada pataan lientä, niin että puolet aineksista peittyvät. Hauduta kannen alla n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku