Unkarilainen paprikapata

Sianlapaa löytyy usein hyvän hintaan. Tätä kannattaa tehdä isompi erä kerrallaan. Sitten vain keräät ystävät padan ääreen! Pata sopii hyvin tarjoiltavaksi jasmiiniriisin kera.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 500 g sianlapaa paloina
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja mustapippuria
  • 3 keltasipulia
  • 3 paprikaa
  • 3-4 tomaattia
  • lientä
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kääntele lihat jauho-suola-pippuriseoksessa. Ruskista lihat ja laita ne pataan.

2. Lohko sipulit ja viipaloi paprikat. Paista sipuli ja paprika nopeasti ja lisää pataan. Kalttaa ja kuori tomaatit. Leikkaa ne lohkoiksi ja lisää pataan.

3. Kaada pataan lientä, niin että puolet aineksista peittyvät. Hauduta kannen alla n. 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!