Unkarilainen gulassi

Gulassi on perinteinen, paprikalla maustettu unkarilainen lihapata. Gulassin lisänä kannattaa tarjota riisiä, johon on sekoitettu erivärisiä hienonnettuja paprikoita.

4 annosta

  • 1 kg naudan etuselkää tai rintaa
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 3/4 dl paprikajauhetta
  • 1 litra lihalientä
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa liha 2 cm:n paloiksi. Kuori ja puserra valkosipulinkynnet.

2. Mausta lihakuutiot suolalla ja pippurilla ja ruskista ne paistinpannulla. Kun lihakuutiot ovat kauniin ruskeita, siirrä ne pataan. Kuullota sipuli ja valkosipuli paistinpannulla yhdessä tomaattipyreen kanssa ja siirrä sitten pataan. Ripottele päälle paprikajauhe ja sekoita. Kaada joukkoon lihaliemi ja jätä pata hautumaan tunniksi.

3. Tarkista maistamalla, että liha on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!