Naudanpaisti juuressoseessa
Koko ateria - liha, perunat ja vihannekset - valmistuu samassa padassa. Käytännöllistä ja taloudellista!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 800 g naudanrintaa tai etuselkää
- 6 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 laakerinlehti
- 2 sipulia
- 700 g kuorittuja perunoita
- 5 kuorittua porkkanaa
- 1 rkl voita
- ½ tl valkopippuria
Valmistusohje
1. Pane liha isoon pataan. Lisää vesi ja anna kiehahtaa. Poista vaahto. Lisää suola ja laakerinlehti. Hauduta lihaa kannen alla noin 2 tuntia.
2. Viipaloi sipuli, porkkanat ja perunat. Lisää pataan ja hauduta vielä noin 30 minuuttia.
3. Nosta liha pois padasta ja leikkaa se viipaleiksi. Pidä viipaleet lämpimänä. Ota talteen pieni määrä keitinlientä. Soseuta vihannekset perunanuijalla.
4. Mausta sose voilla ja pippurilla. Lisää soseeseen keitinlientä, kunnes se on sopivan paksua. Nosta lihaviipaleet soseen joukkoon. Tarjoa liemi kastikkeena eri astiasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa