Uppomunaa, avokadoa ja pekonia paahtoleivällä
Uppomunien valmistaminen ei ole vaikeaa, kokeile rohkeasti! Tässä uppomuna tarjoillaan paahtoleivällä pekonin ja avokadon kera.
4 annosta
- 2 viipaletta vaaleaa leipää
- 1 avokado
- 2 pekoniviipaletta
- 12 cocktailtomaattia
- 4 kevätsipulia
- 2 dl majoneesia
- 1 ruukku ruohosipulia
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- 1 rkl etikkaa
- 4 kananmunaa
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- 5 rkl öljyä
- 1½ rkl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl jauhettua valkopippuria
- 1 tl dijonsinappia
- voita
Valmistusohje
1. Uppomunat: Kaada vesi matalaan, avaraan kattilaan, kiehauta ja lisää suola ja etikka. Alenna lämpöä niin, että vesi on juuri kiehumispisteessä. Riko kananmuna kuppiin ja anna sen valua hitaasti veteen. Heti valkuaisen hyydyttyä muna on valmis. Tähän menee noin 3 minuuttia. Nosta muna reikäkauhalla kattilasta ja valuta.
2. Leikkaa kevätsipuleihin viiltoja pitkittäin ja laita ne kylmään veteen kihartumaan. Sekoita suola, pippuri ja viinietikka kulhossa. Vatkaa joukkoon sinappi ja öljy. Kuori ja viipaloi avokado. Anna sen marinoitua kastikkeessa. Paista pekoni rapeaksi ja anna rasvan valua viipaleista talouspaperilla. Silppua ruohosipuli ja sekoita se majoneesiin. Murenna joukkoon rakuunaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Paahda leipäviipaleet, leikkaa ne kolmioiksi ja levitä päälle voita. Aseta jokaiselle leivälle muutama avokadoviipale, yksi muna ja muutama nokare majoneesia. Leikkaa pekoniviipaleet kahtia ja aseta ne päällimmäisiksi. Koristele kevätsipulilla ja cocktailtomaatinpuolikkailla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku