Chilipossua, pitaleipää ja avocadoranskankermaa

Sujauta pitaleipien sisään chilipossutäytettä. Tämä herkku sopii vaikka illanistujaisissa tarjottavaksi.

Chilipossu

  • 300g kypsää porsaan kylkeä tai savukylkeä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pieni pala chiliä
  • hieman tuoretta korianteria
  • 2 avocadoa
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 1 lime
  • pari tippaa tabascoa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 tomaattia
  • puolikas amerikansalaatti
  • 1 pieni punasipuli
  • noin 100 g fetajuustoa

pitaleipä

  • 5 dl vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl öljyä
  • 2,5 dl grahamjauhoja
  • 10-11 dl vehnäjauhoja
  • 60 g hiivaa

Valmistusohje

Leikkaa porsaasta nahka pois ja suikaloi se karkeasti. Paista pannulla rapeaksi. Valuta liika rasva pois pannulta ja lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja chili. Paista hetki ja lisää lopuksi hienonnettu korianteri. Laita pitaleivän sisään porsasta, tomaattisiivuja, suikaloitua amerikansalaattia, murskattua fetajuustoa ja punasipuli suikaleita. Lusikoi päälle avocado-ranskankermaa.

Halkaise avocadot ja poista sisältä kivi. Lusikoi sisus astiaan. Purista mukaan limenmehu. Lisää joukkoon ranskankerma, suola ja pippuri. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta kastike muutamalla tipalla tabascoa.

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, öljy ja grahamjauhot. Sekoita. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa taikina hyvin, säästä kuitenkin noin 1 dl jauhoja leivontaan. Anna taikinan kohota tunnin ajan lämpöisessä paikassa. Jaa kohonnut taikina noin 12 osaan. Leivo 1 cm:n paksuisia ja 10 - 15 cm halkaisijaltaan olevia leipiä. Nostele leivät leivinpaperille uunipellille ja anna kohota hetki liinan alla. Lämmitä uuni noin 230-250-asteiseksi. Paista 8 - 10 minuuttia kunnes leivät ovat kauniin värisiä. Anna hetki jäähtyä ja avaa auki terävällä veitsellä. Täytä ja tarjoile!

Resepti: Henri Alén

Parhaat ruokaohjelmat