Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paahtoleivät päärynä- ja homejuustopäällystein

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valitse kypsiä, mutta kiinteitä päärynöitä tähän herkkuun. Suolainen ja muruinen roquefort on ihanteellisin juusto tähän pikkuruokaan, joka sopii alkupalaksi, mutta miksei vaikka jälkiruoaksikin?

Neljälle

  • 8 viipaletta vaaleaa leipää
  • oliiviöljyä
  • 3/4 dl parmesaaniraastetta
  • 2 päärynää
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • 1 rkl korianterisilppua
  • 200 g rucolaa
  • 1 punasipuli
  • 1 kurkku
  • 200 g sinihomejuustoa

Koristeluun

  • mustapippurirouhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Penslaa leipäviipaleet oliiviöljyllä ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Ripottele leiville parmesaaniraaste ja paahda niitä uunissa n. 15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Nosta uunista ja anna jäähtyä.

2. Kuori päärynät, poista siemenkodat ja viipaloi hedelmät. Kuumenna voi pannulla keskilämmöllä. Lisää fariinisokeri, pippuri ja korianteri ja kuullota minuutti. Lisää päärynäviipaleet ja paista 2 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes nekin ovat kullanruskeita. Siirrä päärynät sivuun ja säästä paistoliemi.

3. Perkaa rucolat. Kuori punasipuli ja viipaloi se sekä kurkku. Leikkaa leipäsiivut vinottain puoliksi ja asettele leipäkolmiot neljälle lautaselle. Jaa rucola, kurkku, punasipuli ja sinihomejuusto leiville. Nosta päällimmäiseksi päärynäviipaleet ja kaada päärynöiden paistoliemi annoksille. Ripota pinnalle vielä mustapippurirouhetta ja tarjoile heti niin kauan kuin leivät ovat vielä rapeita.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisvoileipä