Paahtoleivät päärynä- ja homejuustopäällystein

Valitse kypsiä, mutta kiinteitä päärynöitä tähän herkkuun. Suolainen ja muruinen roquefort on ihanteellisin juusto tähän pikkuruokaan, joka sopii alkupalaksi, mutta miksei vaikka jälkiruoaksikin?

Neljälle

  • 8 viipaletta vaaleaa leipää
  • oliiviöljyä
  • 3/4 dl parmesaaniraastetta
  • 2 päärynää
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • 1 rkl korianterisilppua
  • 200 g rucolaa
  • 1 punasipuli
  • 1 kurkku
  • 200 g sinihomejuustoa

Koristeluun

  • mustapippurirouhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Penslaa leipäviipaleet oliiviöljyllä ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Ripottele leiville parmesaaniraaste ja paahda niitä uunissa n. 15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Nosta uunista ja anna jäähtyä.

2. Kuori päärynät, poista siemenkodat ja viipaloi hedelmät. Kuumenna voi pannulla keskilämmöllä. Lisää fariinisokeri, pippuri ja korianteri ja kuullota minuutti. Lisää päärynäviipaleet ja paista 2 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes nekin ovat kullanruskeita. Siirrä päärynät sivuun ja säästä paistoliemi.

3. Perkaa rucolat. Kuori punasipuli ja viipaloi se sekä kurkku. Leikkaa leipäsiivut vinottain puoliksi ja asettele leipäkolmiot neljälle lautaselle. Jaa rucola, kurkku, punasipuli ja sinihomejuusto leiville. Nosta päällimmäiseksi päärynäviipaleet ja kaada päärynöiden paistoliemi annoksille. Ripota pinnalle vielä mustapippurirouhetta ja tarjoile heti niin kauan kuin leivät ovat vielä rapeita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!