Uunipasta

Uunipasta hukutetaan erilaisiin juustoihin, nam!

4 hengelle

  • 450 g rigatoni-pastaa
  • 4 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
  • 1 suuri munakoiso kuutioituna
  • 15 oliivia pilkottuna
  • 10 suurta aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
  • 2 kuivattua chilipalkoa murskattuna (vapaaehtoista!)
  • 750 ml tomaattimurskaa
  • 400 g mozzarellaraastetta
  • oman maun mukaan savustettua juustoa kuutioituna (esim. scamorzaa)
  • tuoretta parmesaaniraastetta päälle ripoteltavaksi
  • suolaa

Valmistusohje

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

- Laita rigatoni keittymään suolalla maustettuun veteen.

- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota pilkottu valkosipuli, munakoiso, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit ja chilipaprikat. Lisää joukkoon tomaattimurska ja suolaa.

- Valuta pasta, lisää kastikkeen joukkoon, ripottele päälle parmesaani ja keitä puolisen minuuttia.

- Laita puolet rigatoniseoksesta, mozzarellaraasteesta ja savustetusta juustosta uunivuokaan ja ripottele parmesaania. Laita juustojen päälle loput rigatonista ja lisää toinen juustokerros. Paista uunissa 20 – 30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!