Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Chili-katkarapu tagliatelle

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Henri Alénin chili-katkarapu tagliatelle ihastuttaa mausteisuudellaan. Pasta on parhaimmillaan juuri oikean kypsyiseksi keitettynä ja se tarjoillaan tuoreella rucolalla koristeltuna.

Ainekset

  • 200 g pappardelle tai tagliatelle tuorepastaa
  • 100 g aurinkokuivattuja tomatteja
  • 2 tl pinjansiemeniä
  • 1 rkl raastettua parmesaanijuustoa
  • 5 lehteä tuoretta basilikaa
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • vajaa 1 dl oliiviöljyä
  • 200 g katkarapuja sulatettuna
  • 1 tl hienonnettua vihreää chiliä
  • 1 sipuli
  • 10 pientä latva-artisokansydäntä
  • tuoretta rucolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Soseuta aurinkokuivatut tomaatit, valkosipuli, pinjansiemenet, basilika ja parmesaani tahnaksi oliiviöljyn kera.

Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi ja valuta hyvin. Laita pasta takaisin kattilaan ja lisää mukaan tomaattitahna. Sekoita hyvin.

Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää siihen tilkka öljyä. Paista sipulia hetki ja lisää katkaravut sekä chili mukaan. Paista kovalla lämmöllä ja lisää lopuksi joukkoon myös latva-artisokat. Sekoita ja kaada pastan joukkoon.

Mausta pasta lopuksi mustapippurilla ja ripottele päälle runsaasti silputtua rucolaa.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapupasta