Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Trapanilainen pestopasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pasta alla trapeneseon lounaspöydän välitön hitti.

6 hengelle

  • 8 suurta (köynnös)tomaattia, kuutioituna
  • 4 valkosipulinkynttä, kuorittuna
  • nippu tuoreita basilikanlehtiä, revittyinä
  • 115 ml neitsytoliiviöljyä, plus ekstraa munakoison ja perunoiden paistamiseen
  • suolaa
  • 2 munakoisoa, kuutioituna
  • 3 suurta perunaa, kuorittuna ja ohuiksi suikaloituina
  • 500 g spaghettia
  • 225 g pecorinojuustoa raastettuna

Valmistusohje

- Laita tomaatit, valkosipulit ja basilika suureen mortteliin tai yleiskoneeseen.

- Lisää öljy ja suola ja murskaa ainekset tasaiseksi tahnaksi. Jos pesto näyttää kuivalta, lisää öljyä.

- Kuumenna öljy pannulla ja paista munakoisot kullanruskeiksi. Mausta kuumat munakoisot suolalla.

- Paista perunat öljyssä, mausta munakoisojen tapaan suolalla.

- Laita spaghetti kiehuvaan veteen ja sekoita, etteivät "nauhat" takertuisi toisiinsa.

- Valuta pastan keitinvedet kun se on al dente.

- Laita keittyneet spaghettinauhat suureen kulhoon, lisää pesto, puolet munakoisosta, perunoista ja juustosta ja sekoita hyvin.

- Laita tarjoiluastiaan ja pane loput munakoisot, perunat ja juustoraaste päälle.

- Tarjoile välittömästi.

Tuoreimmat aiheesta

Pestopasta