Trapanilainen pestopasta
Pasta alla trapeneseon lounaspöydän välitön hitti.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
6 hengelle
- 8 suurta (köynnös)tomaattia, kuutioituna
- 4 valkosipulinkynttä, kuorittuna
- nippu tuoreita basilikanlehtiä, revittyinä
- 115 ml neitsytoliiviöljyä, plus ekstraa munakoison ja perunoiden paistamiseen
- suolaa
- 2 munakoisoa, kuutioituna
- 3 suurta perunaa, kuorittuna ja ohuiksi suikaloituina
- 500 g spaghettia
- 225 g pecorinojuustoa raastettuna
Valmistusohje
- Laita tomaatit, valkosipulit ja basilika suureen mortteliin tai yleiskoneeseen.
- Lisää öljy ja suola ja murskaa ainekset tasaiseksi tahnaksi. Jos pesto näyttää kuivalta, lisää öljyä.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista munakoisot kullanruskeiksi. Mausta kuumat munakoisot suolalla.
- Paista perunat öljyssä, mausta munakoisojen tapaan suolalla.
- Laita spaghetti kiehuvaan veteen ja sekoita, etteivät "nauhat" takertuisi toisiinsa.
- Valuta pastan keitinvedet kun se on al dente.
- Laita keittyneet spaghettinauhat suureen kulhoon, lisää pesto, puolet munakoisosta, perunoista ja juustosta ja sekoita hyvin.
- Laita tarjoiluastiaan ja pane loput munakoisot, perunat ja juustoraaste päälle.
- Tarjoile välittömästi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti