Uunisipulit ja -punajuuret
Tuore sipuli ja punajuuri maistuvat ihanilta uunissa paistettuina. Kuori ne vasta syödessä, niin kaikki arovat säilyvät.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 nippu tuoretta sipulia
- 1 nippu tuoreita punajuuria
Kastike
- 2 ½ dl ranskankermaa
- 1 rkl majoneesia
- suolaa ja valkopippuria
- 1 tl rakuunaa
- karkeaa suolaa vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa punajuurista ja sipuleista naatit ja laita ne pystyyn karkealle suolapedille uunivuokaan.
2. Paista uunin keskitasolla kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä, n. 45 minuuttia koosta riippuen.
3. Sekoita kastike ja tarjoile sipuleiden ja punajuurien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka