Tuoreita punajuuria sitruunavoilla

Ihana ruokalaji kun punajuuret ovat vastakorjattuja!

Neljälle

  • 8-12 pientä, tuoretta punajuurta

Sitruunavoi

  • 75 g voita
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • puristettua sitruunamehua
  • hiutalesuolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa punajuurista naatit pois mutta säilytä n. 1 cm sekä juuren pää. Keitä punajuuret sopivan pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.

2. Anna jäähtyä ja kuori sitten.

3. Sekoita voi pehmeäksi, mausta tilkalla sitruunamehua ja raastettua kuorta. Ripottele päälle hiutalesuolaa ja tarjoile punajuurten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.