Tuoreita punajuuria sitruunavoilla
Ihana ruokalaji kun punajuuret ovat vastakorjattuja!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 8-12 pientä, tuoretta punajuurta
Sitruunavoi
- 75 g voita
- 1 sitruunan raastettu kuori
- puristettua sitruunamehua
- hiutalesuolaa
Valmistusohje
1. Leikkaa punajuurista naatit pois mutta säilytä n. 1 cm sekä juuren pää. Keitä punajuuret sopivan pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.
2. Anna jäähtyä ja kuori sitten.
3. Sekoita voi pehmeäksi, mausta tilkalla sitruunamehua ja raastettua kuorta. Ripottele päälle hiutalesuolaa ja tarjoile punajuurten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka