Punajuuret hunajakastikkeen ja fetajuuston kera

Tuoreiden punajuurten kanssa maistuu makea hunajakastike. Tarjoa salaatti alkupalana tai lisukkeena.

4 annosta

  • 6 punajuurta
  • 50 g fetajuustoa

Kastike

  • 1½ rkl balsamiviinietikkaa
  • 5 rkl öljyä
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita viinietikkaa ja ruohosipuli. Lisää joukkoon öljy ja hunaja.

2. Huuhtele ja harjaa punajuuret puhtaiksi. Keitä ne pehmeiksi kannen alla ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä. Purista kuori irti, leikkaa punajuuret lohkoiksi ja marinoi kastikkeessa.

3. Aseta punajuuret tarjoiluvadille. Murenna juusto ja ripottele punajuurten päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.