Punajuuret hunajakastikkeen ja fetajuuston kera
Tuoreiden punajuurten kanssa maistuu makea hunajakastike. Tarjoa salaatti alkupalana tai lisukkeena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 6 punajuurta
- 50 g fetajuustoa
Kastike
- 1½ rkl balsamiviinietikkaa
- 5 rkl öljyä
- 1 tl hunajaa
- 1 tl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita viinietikkaa ja ruohosipuli. Lisää joukkoon öljy ja hunaja.
2. Huuhtele ja harjaa punajuuret puhtaiksi. Keitä ne pehmeiksi kannen alla ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä. Purista kuori irti, leikkaa punajuuret lohkoiksi ja marinoi kastikkeessa.
3. Aseta punajuuret tarjoiluvadille. Murenna juusto ja ripottele punajuurten päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"