Marinoituja punajuuria, vuohenjuustomoussea ja punajuuri couscous
MTV3 Huomenta Suomen ruokaviikko aloitetaan Top Chef -hengessä, kun uutisstudion valtaa kaksi kilpailun voittajaa. Kaikkien aikojen ensimmäisen Suomen Top Chefin Akseli Herlevin vieraaksi tulee vuoden 2012 Top Chef-voittaja Teemu Laurell ja keittiössä valmistuu marinoituja punajuuria, vuohenjuustomoussea ja punajuuri couscous.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 5-6 isohkoa punajuurta
- 500 g karkeaa merisuolaa
Punajuurten marinadi
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl tummaa balsamicoa
- 1 tl hunajaa
- 1 lehtitinjamin oksa
Vuohenjuustomousse
- 150 g pehmeä vuohenjuustoa
- puolikkaan sitruunan mehu
- suolaa
Punajuuri "Couscous"
- 2 isohkoa kypsää punajuurta
- 0,5 dl paahdettuja pinjansiemeniä
- 2 rkl punajuurten marinadilientä
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
Lämmitä uuni 180-asteeseen.
Laita merisuola uunipellille ja aseta punajuuret merisuolan päälle. Kypsennä punajuuria noin 45 minuuttia kunnes ovat kypsiä. Säästä kaksi punajuurta punajuuri couscousiin. Kuori punajuuret ja leikkaa ne pieneksi.
Marinadi: Lisää kaikki ainesosat kulhoon ja sekoita huolella.
Aseta punajuuret marinadiliemeen ja marinoi niitä noin 15 minuuttia. Nosta pois kulhosta talouspaperille, jotta ylimääräinen marinadi valuu pois.
Vuohenjuustomousse:Laita vuohenjuusto kulhoon ja lisää sitruunanmehu. Sekoita huolella tasaiseksi massaksi, mausta suolalla ja tarkasta maku. Tarjoile marinoitujen punajuurten kanssa.
Couscous: Kuori punajuuret ja hakkaa niistä veitsellä niistä pientä jyvämäistä silppua. Lisää paahdetut pinjansiemenet ja marinadilienttä. Lisää suolaa ja tarkista maku
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka